sobota, 1 marca 2014

Deser z Kokosankami

Mamy sobotę, więc czas na mały deserek


KOKOSANKI

Składniki:

CIASTO:

1,5 kostki margaryny;
3 szkl. mąki;
3 jajka;
9 łyżek mleka;
2-3 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 szkl. cukru;

POLEWA:

1,5 szkl. wody;
1,5 szkl. cukru;
6 łyżkek kakao

Przygotowanie:

Przygotowanie ciasta: Składniki wymieszać z roztopioną, wystudzoną margaryną. Masę wyłożyć na blachę i piec 30 min. w nagrzanym do 175 stopni piekarniku.

Przygotowanie polewy: Składniki zagotować i wystudzić.

Gdy mamy już wystudzone ciasto kroimy je na małe prostokąty (wielkość zależy od tego ile chcemy aby wyszło). Nasze kawałki ciasta z każdej strony namaczamy w polewie, a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi.

SMACZNEGO :)


Czy próbowaliście ten deser??



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz